Menu
A+ A A-

Uz veliki trud i zalaganje postižu se veliki rezultati

  • Objavio:   Milan Ilic

plesni klub nikaPlesni klub "NIKA" Sokolac počeo je sa radom još 2010. godine i za nepunih sedam godina rada, osvajao je i osvaja mnoge nagrade na državnim prvenstvima, takmičenjima.
Razgovarali smo sa Milicom Kapović, koreografom plesnog kluba "NIKA".

Sarajevo-RS: Kada je Vaša grupa krenula sa radom i koliko ona broji trenutno članova?

Milica: Naša plesna grupa je krenula sa radom 2010. godine, trenutno broji 80 članova

Sarajevo-RS: Vi ste koreograf u plesnoj grupi NIKA. Koliko vam je potrebno da smislite koreografiju i koliko vam traje proba?

Milica: Vrijeme za smišljanje koreografije zavisi od nivoa moje trenutne kreativnosti. Nekada koreografiju mogu da završim i za jedan dan, a nekada to potraje. Naši treninzi traju po sat i po.

Sarajevo-RS: Učestvovali ste na seminaru za koreografe. Šta za Vas predstavlja i koliko vam znači to iskustvo?

Milica: Učestvovala sam na licencnom seminaru za koreografe, Saveza Modernih plesova BiH. Pa to je za mene veoma značajno u vidu edukacije.

Sarajevo-RS: Članica Vaše grupe Andrijana Amović je učestvovala na takmičenju "Ja imam talenat" i prošla. Možete li reći nešto više o tome?

Milica: Andrijana je član našeg kluba već 4 godine. Ona je primjer da se uz redovni rad , trud i njen talenat,  postižu veliki rezultati. Ona je uspješna i na takmičenjima gdje oduševljava i osvaja prva mjesta. Mi smo jako ponosni na nju i sada još više radimo, vježbamo i spremamo koreografiju za drugi krug.

Sarajevo-RS: Koji su Vam planovi za budućnost?

Milica: Mi i dalje planiramo da naporno vježbamo, idemo na takmičenja, učestvujemo u raznim TV emisijama i manifestacijama. Od 5.marta ćemo početi držati časove plesa za djecu Lukavice, Dobrinje i šire. Časovi će se održavati u Osnovnoj školi "Osman Nuri Hadzic" utorkom i nedjeljom od 18h. Rezervacije raspoloživih termina se vrše preko telefona 066211565.

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Poslednji put izmenjenosreda, 22 februar 2017 23:59
nazad na vrh

Radio Sa-RS