Menu
A+ A A-

Radnici JKP ''Rad'' najavili štrajk upozorenja zbog neisplaćenih plata Istaknut

  • Objavio:   Redakcija

opstina istocno novo sarajevo ulaz sarsSindikalni odbor Sindikalne organizacije Komunalnog preduzeća ''RAD'' a.d. Istočno Sarajevo donio je Odluku da radnici ovog preduzeća stupe u štrajk upozorenja u ponedjeljak, 15. maja 2017. godine sa početkom u 10:00 časova, ispred sjedišta Preduzeća u Ulici Vojvode Radomira Putnika broj 59.

Prema saopštenju iz Sindikalne organizacije JKP ''RAD'' za Sarajevo-RS portal, radnici zahtijevaju od Uprave da im isplati platu za februar 2017. godine u punom iznosu, po važećim koeficijentima usklađenim ugovorima o radu uključujući topli obrok i prevoz, a potom i platu za mart i april tekuće godine, kao i isplatu naknada za regres za 2014., 2015. i 2016. godinu

''Potrebno je da Uprava Preduzeća u roku od 7 (sedam) dana od štrajka upozorenja ostvari kontakt sa skupštinom akcionara (načelnik u funkciji Skupštine) u cilju iznalaženja rješenja za trenutnu situaciju. Uprava Preduzeća najdalje u roku od 7 (sedam) dana od dana štrajka treba da predoči radnicima Preduzeća smjernice za izradu Plana izlaska iz krize koji će podrazumijevati izradu nove sistematizacije radnih mjesta u skladu sa trenutnom ekonomskom situacijom u Preduzeću, te da na osnovu iste izradi Plan zbrinjavanja viška radnika'', navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije JKP ''RAD'' Istočno Novo Sarajevo.

Oni takođe traže jednak tretman svih zaposlenih prilikom obezbjeđenja toplog obroka. Sastav Štrajkačkog odbora čine Marvan Mirko - predsjednik štrajkačkog odbora, Tadić Dragana i Mijatović Bratislav članovi štrajkačkog odbora.

 

 Primjerak odluke u galeriji ispod:

 

 

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 11 maj 2017 13:09
nazad na vrh

Radio Sa-RS