Menu
A+ A A-

Nevrijeme izazvalo haos u regionu

  • Objavio:   Redakcija

nevrijeme srbija 2017Jako nevrijeme zahvatilo je i Srbiju u ponedjeljak naveče i u noći na utorak. Padala je jaka kiša i grad, a jak vjetar je čupao drveće i nosio krovove.

Oblaci su se premještali sa juga ka sjeveru, donoseći jak vjetar koji je na trenutke bio i olujne jačine. U Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Loznici dostizao je brzinu od 80 kilometara na sat. U Beogradu i Prokuplju oluja je oštetila više stabala.

U Novom Pazaru padao je grad veličine oraha. Kod Gornjeg Milanovca grad skupljali lopatom.

U Kragujevcu je veoma jak vjetar počeo da duva od jednom pa su se ljudi odmah sklonili u kuće. U Nišu su suncobrani iz kafića zavšili na trotoarima i pešačkim stazama.

U Prokuplju je bilo slično, a mediji su prenijeli da je u tom gradu bio potpuno kolaps i da je saobraćaj bio skoro nemoguć zbog jakog vjetra i nanosa kiše. Slično je bilo i u Paraćinu, gdje ima oštećenih krovova i fasada.

Zbog pada kontaktne mreže prekinut je saobraćaj u beogradskom željezničkom čvoru.

Nevrijeme je stiglo sa zapada prethodno pričinivši štetu i širom regiona. U Mostaru i Sarajevu jak vjetar čupao je drveće, a više vozila je oštećeno.

Pod vodom su bile sarajevske ulice. U Zadru je za dva sata palo 130 litara kiše po kvadratnom kilometru što se nije dogodilo u posljednjih 30 godina. Jaka oluja poplavila je i dijelove Istre.

Oblačnost se premješta dalje na sjever i sjevroistok ka Mađarskoj i Rumuniji.

nazad na vrh

Radio Sa-RS