Menu
A+ A A-

Zabranjeno učenje u ''City centru''

  • Objavio:   Miljan Rasevic

ucenje city centarSarajevo Citi Center Centar, poznati tržni centar u centru Sarajeva, zabranio je učenje studentima i učenicima u ugostiteljskim objektima na trećem spratu bez da nešto naruče za jelo, što je naišlo na njihovo negodovanje.

Treći sprat SCC-a, na kojem se nalaze brojni restorani brze hrane, bio je omiljeno mjesto za srednjoškolce i studente koji su tu učili za svoje školske i fakultetske ispite, kao i završavali zadaće. Ipak, budući da su studenti i srednjoškolci znali sjediti dosta dugo i na taj način zauzimati prostor osobama koje dolaze da jedu, menadžment SCC-a je odlučio zabraniti sjedenje bez hranjenja u prostorima koji koriste ugostiteljski objekti na trećem spratu.

Ističu kako su se na ovaj potez odlučili upravo zbog reakcija posjetilaca SCC-a koji su izrazili svoje razočarenje i nezadovoljstvo činjenicom da im je onemogućeno hranjenje, budući da nemaju prostora od drugih koji zauzimaju mjesta za sjedenje, a ne koriste restoranske usluge.

"Većina posjetilaca, pored šopinga, u SCC dolazi i radi izvanredne gastro ponude. Treba imati na umu da je prostor na 3. spratu centra namijenjen isključivo za posjetitelje ugostiteljskih lokala koji su tu smješteni. Nebrojeno puta smo dobili, i još uvijek dobivamo, pismene žalbe posjetilaca, koji ne mogu koristiti prostore za ručak zbog drugih korisnika koji dolaze na ovaj sprat da bi obavljali druge aktivnosti, a ne koriste usluge gastro jedinica", navode za Klix.ba iz odjeljenja za odnose s javnošću SCC-a.

Sarajevo City Center je trenutno najprometniji tržni centar u glavnom bh. gradu s prosječnim brojem posjetilaca od 22.000 radnim danom, dok vikendom ova brojka dostiže i do 28.000.

"Svi posjetioci su više nego dobrodošli i naravno, ukoliko ima slobodnog mjesta, Centar neće reagovati, ali ukoliko zbog posjetilaca koji zauzimaju sjedeća mjesta na 3. spratu a ne koriste gastro usluge, drugi posjetioci koji su došli s namjerom da jedu nemaju gdje da sjednu, osoblje koje je Centar ovlastio ima pravo da reaguje, a sve u skladu s kućnim redom SCC-a koji je postavljen na 3. spratu, vidljiv i dostupan svima", navode za Klix.ba.

Iz SCC-a i dodaju kako su za sprovođenje pravila Kućnog reda odgovorni zaposleni u Sarajevo City Centru, služba osiguranja SCC-a, kao i svi drugi koje Uprava SCC-a za to ovlasti. "Uprava Centra želi da se svi posjetioci osjećaju dobrodošlo i da se s radošću vraćaju u SCC", navode iz ovog tržnog centra.

 

 

 

 

 

Izvor: klix.ba

Foto: nezavisne.com

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Slaviša Kukričar

Radio Sa-RS